Представят нова визуална идентичност на ЕМО "Етър"

gl craftsЕМО „Етър“ и Община Габрово, в партньорство с Urbanistas и Generator ще представят новата визуална идентичност на музея, изработена от Красен Кръстев - победител в проведения през това лято конкурс. Събитието ще се състои в София на 7 декември, четвъртък, от 19.00 часа в Generator, на адрес бул. „Черни връх“, 47 (на гърба на сградата на завод „Витоша“).

Участие ще вземат представители на Община Габрово, директорът на ЕМО „Етър” Светла Димитрова, както и организаторите и членовете на журито на конкурса, сред които дизайнерът Борил Караиванов и архитектът Христо Станкушев. Програмата включва още представяне на отворения за участие архитектурен конкурс „Хотел към музей Етър“ от организаторите Urbanistas.

Инициативата за нова идентичност е част от кампанията „Габрово - Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства на ЮНЕСКО“, която е насочена към развитие на града и музея на открито като притегателни международни центрове за култура и изкуства. Проектът включва 4-годишен план с инициативи от творческите области на мрежата от творчески градове на ЮНЕСКО. Част от кампанията са осъвременяването на сградния фонд на ЕМО „Етър“ и архитектурният конкурс за реконструкция на хотела към комплекса.

Красен Кръстев завършва Художествената академия в София, специалност Книга и печатна графика през 1997 г. Следват магистратура по графичен дизайн в Бреда, Холандия (2003) и магистратура по шрифт в Кралската академия на изкуствата в Хага (2004 г.). В последствие преподава графичен дизайн и типография в Американския университет в Дубай, ОАЕ. Понастоящем Красен управлява ImageContext - консултантско студио за визуална комуникация и следва програмата Expert Class Type Design към Plantin Institute of Typography в Антверпен.

© 2020. All Rights Reserved.