РСО „Централна Стара планина” отбеляза 20-тия си рожден ден

20На 17-ти ноември в уютна атмосфера при домакинството на Община Елена РСО „Централна Стара планина” отбеляза своя 20-ти рожден ден.

Събитието беше белязано с всички знаци на истинските празници – гости, споделена радост, подаръци, добри думи, музика и разбира се - торта. По традиция рожденият ден стана повод за равносметка и събра десетки благопожелания за следващите години. 

„Малко са неправителствените организации, които са със зрялата възраст на сдружението на общини и местни власти „Централна Стара планина”. Малко са и онези организации в България, които за годините на своето съществуване не губят привърженици и не печелят врагове. Имаме шанса да се наречем приятно изключение от правилото, защото до сега не сме се карали, не сме се разделяли, не сме си обръщали гръб, а напротив! Дори това което ни разделя е и онова, което ни събира. Разделят ни километри, административни единици, териториални деления, географски особености, демографски характеристики, икономически показатели. В същото време, всички тях сме успели да превърнем в жалони на общите ни политики, съвместните ни проекти и трайното ни партньорство. Приликите между нас също не са малко. В тях пък е истинската ни сила, цвета на нашата организация, устойчивостта на нейния характер.”

Това бяха част от думите, чути по време на тържеството. 

От всичко споделено стана ясно още, че общините вярват в бъдещето на организацията, а вярата им е основана на вяра към всеки един по отделно – от екипа на хората, които работят, до сбора от местни власти и общини. Ето защо и благодарностите бяха много, доказвайки, че Сдружението е смислено, полезно и ярко с присъствие и отношение.

Специално за събитието РСО „Централна Стара планина” направи кратък филм, който представя сдружението и общините-членки. Заедно с това успя да изненада и зарадва своите гости със специално изработени за повода подаръци. Предстои филмът да бъде популяризиран чрез интернет, а какво получиха като подарък гостите скоро ще научите и вие, ако следите фейсбук страницата на Сдружението.

С пожелание за здраве и устрем във всяко едно начинание – по отделно и заедно, с много емоция и човещина, рожденият ден остана не само на снимка за спомен, а и в съзнанието на всеки един гост.

© 2020. All Rights Reserved.