ОБЩИНА ТРЯВНА ИЗГРАЖДА „КЛУБ ЗА СОЦИАЛНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙНОСТИ“ С ДАРЕНИЕ

IMG 9184

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев прие дарение в размер на 30 000 лв. от г-жа Мара Иванова Пенева и нейната внучка Марина Иванова Рамел. Желанието на дарителите е тези средства да бъдат използвани за ремонт на съществуваща общинска сграда в квартал „Светушка“, гр. Трявна, предназначена за „Клуб за социални и културни дейности“. Дарението се извършва в чест и памет на големия приятел и гражданин на Трявна Петър Иванов Пенев, благодарение на когото в града са изградени множество обекти, като МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“, хотел Трявна, „Чичо Томовата колиба“, хотел „Ралица“, местния хлебозавод и други.

Неговите достойни наследници продължават благородното му дело и оставят още една ярка следа, израз на обичта му към нашия красив град. Скромността, с която правят този жест, е достойна за уважение, своеобразен пример за отдаденост и любов към родното място.
Голямото дело на именития наш съгражданин ще бъде увековечено с поставянето на паметна плоча върху сградата.

Дончо Захариев изрази своята огромна признателност и увери дарителите, че ще направи необходимото за да изпълни тяхната воля и „Клубът за социални и културни дейности“ в кв. Светушка да се използва по предназначение.


© 2020. All Rights Reserved.