НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ИМЕТО НА ПЕТКО И ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВИ ЗА ЛИРИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ

trqvna 17

ОБЩИНА ТРЯВНА

Обявява

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА ИМЕТО НА ПЕТКО И ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВИ ЗА ЛИРИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ

Под патронажа на г-н Румен Радев
Президент на Република България

Славейковата награда се присъжда на български автор или на чуждестранен автор за лирично стихотворение след провеждане на национален конкурс „Петко и Пенчо Славейкови”. Конкурсът е анонимен и се провежда всяка година. Няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха. Текстовете да са неиздавана поезия. Приема се за неиздадено произведение това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори. Смятат се за неиздадени и стихотворения, появили се в интернет сайтове или тези, които само са участвали, без да бъдат награждавани, в един или повече литературни конкурси. Самостоятелно публикувани книги не се считат за издадени произведения.

Текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език.

Творбите за Националния конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ се изпращат в електронен вид (два файла – един анонимен и един с име, фамилия, адрес и телефон за връзка) на следния имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на хартиен носител (два екземпляра – един анонимен и един с име, фамилия, адрес и телефон за връзка) адресиран до: гр. Трявна, 5350, ул. „Ангел Кънчев“ № 21, Община Трявна, Конкурс „Славейкова награда“.

Краен срок за изпращане на творбите – 10 май 2017 г. (за тези на хартиен носител важи датата на пощенското клеймо).

Награди:
Славейкова награда – 2 500 лв. и почетен плакет.
Втора награда – 1 000 лв. и почетен диплом.
Трета награда – 500 лв. и почетен диплом.
Награда на публиката – 500 лв. и почетен диплом.

Допълнителна информация:
Кольо Дабков, тел. 0677/6 23 85, моб.тел. 0899943157, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Снимка: Александра Иванова

© 2020. All Rights Reserved.