Трявна и Жирардов подписаха поразумение за сътрудничество

tr i jНа 17 март 2017 г. кметовете Дончо Захариев и Войчех Ясински подписаха споразумение за сътрудничество и приятелски отношения между гр. Трявна и гр. Жирардов. На тържествената церемония в полския град присъстваха Иван Китов – Първи секретар на Посолството на Република България във Варшава, Република Полша, Силвия Кръстева – Председател наОбщинския съвет на Трявна, Марцин Росински – Председател на Градския съвет на Жирардов, представители на местни културни и обществени институции. 

Сътрудничеството между градовете ще се изразява в съвместни усилия за определяне и прилагане на мерки за постигане на икономическо, социално и културно развитие, обмяна на опит и осъществяване на съвместни проекти, подобряване на условията на труд и живот на жителите на двата града.

Тревненската делегация и Първият секретар на Посолството на Република България във Варшава са обсъдили възможностите за участие на тревненски фирми в изложение и представянето им пред полския бизнес, разполагане на експозиции на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство и на Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа” в културния център към нашето посолство.

© 2020. All Rights Reserved.