Европейската година за развитие попадна във фокуса на младежка дискусия

IMG 7503На 24 юни 2015 г. Европейският информационен център „Европа директно” при Габровската търговско-промишлена палата проведе в партньорство с РСО „Централна Стара планина”, Сдружение „Знание” Ловеч и МИКЦ ИМКА Габрово регионална младежка дискусия, посветена на Европейската година за развитие.

В Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” в Ловеч младежите се опитаха да отговорят на наболели и трудни въпроси, свързани с бедността, бежанците и необходимостта от подкрепа на Европейския съюз за развиващите се страни. Влизайки в различни роли – еврокомисар, кмет на пограничен град, журналист от национална медия, доброволец към ООН и УНИЦЕФ, бежанец, български гражданин и др. – те доказаха, че са подготвени по темата и съпричастни към проблемите на хората по целия свят.

2015 г. е специална година за развитието. Това е първата Европейска година досега, която е посветена на външната дейност на Европейския съюз и ролята на Европа в света. През 2015 г. много институции и организации полагат усилия да обяснят на европейските граждани как функционира помощта на ЕС за развитие и да ги убедят, че тя наистина има реално и трайно значение.

© 2020. All Rights Reserved.