ЗЕЛЕНА ЗОНА В ДВОРА НА АПРИЛОВСКАТА ГИМНАЗИЯ С ПОДКРЕПАТА НА ПРОГРАМА "МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ"

zona NAGМладежка зелена зона в двора на Националната Априловска гимназия - Zона НАГ 1221 беше официално открита днес. Тя е проектирана и реализирана от ученици на гимназията, вдъхновени от идеите на кръговата икономика и от популярния образ на Габрово като зелен град и град на спестовността и практичността. Всички участвали в създаването и изграждането на новата придобивка на училището бяха отличени и поздравени от директора на училището Елвира Христова и зам.-кмета на Община Габрово Невена Минева.

Зоната беше осъществена по Програма "Младежки дейности" на Община Габрово - приоритет ZЕЛЕНИ В ГАБРОВО, която подкрепи проекта на Национална Априловска гимназия „Всеки от нас може да бъде промяната“.

В партньорство с Музей „Дом на хумора и сатирата“, учениците от гимназията трябваше да търсят, сортират и сглобяват метални отпадъци, за да бъдат използвани отново и интегрирани в интересни и приложни екстериорни решения, свързвани с обзавеждането на младежката зелена зона.

„Бъди промяната!“ беше слоганът на Програма Младежки дейности за 2021 г., с който Община Габрово провокира поколението Z да търси, открива и създава бъдещето на град Габрово, според своята  визия.

От днес Zона НАГ 1221 ще бъде едно прекрасно алтернативно пространство за отдих, общуване и преподаване под открито небе.

Източник: Община Габрово

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.