ОБЩИНА ДРЯНОВО ОТЛИЧИ НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ ПРЕЗ 2021 Г.

4303 5225Чрез нова инициатива Община Дряново отличи местата за настаняване с най-голям брой реализирани нощувки през изминалата 2021 година. Трите най-предпочитани обекта в категория „хотели“ и в категория „къщи и стаи за гости“ получиха удостоверения от кмета Трифон Панчев. Класацията е изготвена въз основа на данните от Единната система за туристическа информация, в която всеки обект е длъжен своевременно да отчита реализираните нощувки.

Бутиков семеен хотел „Кентавър“ и Къща за гости „Йоанна“ в с. Гостилица са най-предпочитани места за настаняване.

Общият брой реализирани нощувки на територията на община Дряново за 2021 г. е 23 819, което е увеличение с почти 8000 спрямо 2020 г. Това говори за постепенно възстановяване на сектора след срива в началото на пандемията и след почти нулевите първи 4 месеца на миналата година. Приходите на местата за настаняване от тези нощувки са 524 627,38 лв., ръст с почти 200 000 лева в сравнение с предходната година.

От данните по месеци става ясно, че най-много туристи посещават Дряново в периода от юни до септември, когато са отчетени повече от половината нощувки за цялата година. Това се потвърждава и от информацията за посетителите на Исторически музей – Дряново и в пещера „Бачо Киро“.

Положителна новина е фактът, че няма нито едно място за настаняване, което е преустановило своята дейност, дори напротив – категоризирани са 5 нови, а 11 са с подновена категоризация от Общинската експертна комисия по категоризация на туристически обекти.

По информация от Община Дряново

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.