В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА ЗА БОЛНИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ

white male 1834088 960 720Ръководството на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" - Севлиево и Община Севлиево стартират стипендиантска програма за медицински кадри. Първият етап от програмата е насочен към специалисти по здравни грижи.

За целта лечебното заведение ще покрива семестриалните им такси, ще им осигури почасова заетост в болницата и допълнителни стимули, срещу което завършилите медицински сестри ще трябва да работят няколко години в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". Предвижда се да им бъде осигурена и жилищна база.

"Анализирахме ситуацията много внимателно и стигнахме до извода, че проблемът с липсата на кадри в здравеопазването може да се реши единствено чрез целенасочена програма. Нашата болница ще стартира пилотен проект и се надявам колегите от другите лечебни заведения да последват примера ни, за да не остане здравната система без специалисти в близките години", коментира управителят на болницата д-р Пламен Цеков.

"Вярвам, че за кратко време ще успеем да съберем екип от млади хора, които да поемат щафетата от специалистите в пенсионна възраст, за да продължи лечебното заведение и в бъдеще да предлага медицински услуги на високо ниво", каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Желаещите да се включат в стипендиантската програма на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" - Севлиево могат да се свържат с лечебното заведение на тел.: 0675 38 333 или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Източник: Община Севлиево

КОНТАКТИ

Адрес

5300 Габрово
ул. Опълченска 9

Телефон

(066) 804 613

Image
Image
rocky-mountain-NEGATIVE

ПАРТНЬОРИ

Image
Image
Image
Image
© 2020. All Rights Reserved.