In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Новини

Старопланински срещи с Еразъм+

24774702 1668904433165927 3661935466900687597 nКаним директори/учители и ученици от средните училища на Габровска и Ловешка област на Регионална среща-дискусия, посветена на 30-годишнината на Програма Еразъм+

СТАРОПЛАНИНСКИ СРЕЩИ С ЕРАЗЪМ+

Ще се дискутират възможностите, които дава програмата на младите хора, ще се обменят добри практики. Ще се опитаме с помощта на участниците да отговорим и на редица въпроси: „Каква е равносметката за региона, какъв е приносът на програмата за създаването на по-квалифицирани кадри, къде са тези кадри сега?“ Срещата ще бъде съпроводена с изложение на проекти, осъществили се с участници от Габровска и Ловешка област. За участие е поканен и представител на Център за развитие на човешките ресурси, който е Националната агенция за България по администриране на Програма „Еразъм+” за периода 2014-2020.
Събитието ще се проведе от 14:30 часа на 20 декември 2017 год. в зала 109 на Дом „Преслав“, гр. Ловеч.
Срещата се организира от Европейският информационен център “Европа директно” Габрово при Габровската търговско-промишлена палата в партньорство с РСО „Централна Стара планина”, Сдружение „Знание” Ловеч и със съдействието на Регионалните управления на образованието в Габрово и Ловеч.
За допълнителна информация и потвърждение на участието:
За Ловешка област:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , тел.: 0896 72 19 02 Даниела Симеонова;
за Габровска област:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , тел.:066803142 Радинка Кубатова

НДЕФ одобри втори електромобил, ще го ползва ЕМО „Етър“

municipality GabrovoНационалният доверителен екофонд одобри проекта на Община Габрово по втората покана за насърчаване употребата на електромобили с финансиране чрез Инвестиционната програма за климата.

След като през юни месец тази година Община Габрово прибави към автопарка си електрически автомобил за нуждите на администрацията, сега ще бъде купен още един, който ще обслужва Етнографския музей на открито „Етър“.

По схемата се отпуска безвъзмездно субсидиране от 20 000 лв. за изцяло електрически превозни средства. На заседанието си от 28 септември 2017 г. Общински съвет - Габрово подкрепи закупуването на електромобила и даде съгласие за осигуряване на собственото съфинансиране от 45 000 лв. от бюджета на музея за 2018 г.

Екологичното возило ще се ползва ежедневно от служителите на ЕМО „Етър“, както и за специалните гости на музея. Взета е предвид отдалечеността на комплекса от центъра на града и нуждата от транспорт при изпълнение на съвместни инициативи с институции и читалища на територията на областта. Към момента за тези цели се ползва амортизиран 15-годишен дизелов автомобил.

Условие за сключване на договора за финансиране е да бъде избран доставчик по реда на Закона за обществените поръчки. Минималните изисквания към превозното средство са пробег с едно зареждане – минимум 100 км, максимална скорост – минимум 80 км/ч, не по-малко 2 000 цикли на заряд и разряд, капацитет на батерията – минимум 15 киловатчаса и гаранция не по-малко от 5 години. Новият електромобил е с очакван годишен пробег от около 22 000 км.

Електрическите автомобили имат значителни ползи за околната среда, най-вече защото не генерират въглеродни емисии и спомагат за намаляване на изгорелите газове, въглеводородите и праховите частици в атмосферата. Те са освободени от данъци, а от 15 юни 2016 г. екотаксите при закупуването им са с 30% по-ниски за електромобилите и 15% по-ниски за хибридните. Въвеждането на електромобили по пътищата и изграждането на устойчив градски транспорт е приоритет в политиката на Европейския съюз.

Страница 1 от 137

Контакти

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово

ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


EACD Logo Web-Secure

logo1
 logo2-1  
Go to top Google+