In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

РСО „Централна Стара планина” ще продължи да популяризира изкуствата и занаятите и през 2018 г.

LOGOСъобразявайки се със собствения си календар на дейностите, през 2018 г. РСО „Централна Стара планина” ще се включи в Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ) с 3-дневни местни събития в периода 15 март – 15 април. 

През следващата година Френският институт по изкуства и занаяти и неговите партньори в Европа ще отправят силно послание към младото поколение. На преден план ще бъдат изведени връзките между традиционните умения и новите технологии, ще бъдат подкрепени проекти с иновативни подходи за предаване на умения и знания, ще се насърчи използването на дигитални технологии за описване на изкуствата и занаятите, ще се работи за повишаване на изискванията на младите хора към образованието, базирано на контакта с материала и откриването на умения. 

В по-широк контекст, ЕДХЗ 2018 имат за цел да създадат стимули за търговия с изкуства и занаяти чрез демонстриране на тяхната способност постоянно да се самообновяват, както и да разрушат стереотипите за професионалното образование, като подчертаят връзките на занаятите с иновациите, техния капацитет да насърчават личното задоволство и истинските възможности за заетост, до които те водят.

Контакти

РСО "Централна Стара планина"
5300 Габрово

ул. Опълченска 9
тел. (066) 804 613
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


EACD Logo Web-Secure

logo1
 logo2-1  
Go to top Google+